Tendinte in stomatologie in 2023 si predictii indraznete pentru 2024

Lumea se schimba. Tehnologia evolueaza si oamenii se adapteaza din mers. Acelasi lucru poate fi spus si despre domeniul stomatologiei, care creste in creativitate tehnica de la luna la luna. Clinicile stomatologice din Romania sunt din ce in ce mai echipate cu tehnologie de ultima generatie, raspunzand la nevoile crescande ale pacientilor romani si nu numai.

De la stomatologia infantila pana la cea pentru adulti, tehnica a evoluat enorm. Au aparut tratamente si produse noi, create pentru a asigura pacientilor cele mai placute si eficiente experiente la stomatolog. Cabinetele gri din comunism au disparut. Astazi poti urmari cu usurinta un film, in timp ce doctorul stomatolog iti rezolva problemele dentare.

Noi tendinte in stomatologie determina medicii si proprietarii de clinici sa fie extrem de atenti la aparatura disponibila. Din acest motiv am decis sa scriem un articol despre cele mai importante tendinte in stomatologie in ultimele luni ale anului 2023 si inceputul anului 2024.

Tehnologii emergente ce pot revolutiona domeniul stomatologiei din Romania

In randurile urmatoare, vom explora cateva din cele mai importante tendinte din stomatologie, pornind de la prezenta tehnologiei digitale in cabinete pana la integrarea materialelor biocompatibile in tratamente si produse.

De asemenea, vom observa cum la intersectia dintre tehnologie si medicina, au aparut produse si tehnica surprinzator de inovatoare. Printre cele mai cunoscute si asteptate tehnologii se numara imagistica 3D, inteligenta artificiala, imprimare 3D si produse biocompatibile.

Viitorul suna mai mult decat bine. Fiecare tehnologie dentara poate revolutiona modul cum doctorii pun diagnostice si recomanda/implementeaza tratamente. Avand in vedere ca au crescut cerintele pentru materiale mai durabile si biocompatibile, nu-i de mirare ca producatorii au investit multi bani si timp in crearea de solutii inovatoare. Am fost curiosi sa aflam cum tendintele vor afecta modul cum medicii si pacientii interactioneaza.

Cuprins articol:

  • Tehnologii digitale in diagnostic si tratament
  • Materiale biocompatibile si tehnici experimentale
  • Telestomatologie: consultatii online pentru tratamente de urgenta
  • Inteligenta artificiala si automatizarea datelor
  • Integrarea noilor tehnologii in activitatile zilnice la clinica

Tehnologii digitale in diagnostic si tratament

Scanerele intraorale si imagistica 3D joaca un rol esential in diagnosticarea rapida si precisa a problemei dentare cu care se confrunta pacientii. Doctorii care folosesc imagistica 3D castiga timp, pe care il investesc in alte activitati. Aceasta tehnologie ofera o vizualizare detaliata a cavitatii bucale. Doctorul are la dispozitie toate datele necesare stabilirii unui tratament eficient.

Ati vazut aplicatii AR in stomatologie? In statele europene din vest dar si in unele clinici stomatologice din Romania, aplicatiile cu realitate augmentata ofera pacientilor posibilitatea de a proba aparatul dentar. Scade anxietatea asociata utilizarii unui aparat dentar si creste simtitor gradul de acceptare. Clientul are incredere in produs iar clinic castiga puncte la departamentul loialitate.

Materiale biocompatibile si tehnici experimentale

Implanturile dentare sunt utilizate des de doctorii stomatologi pentru inlocuirea dintilor lipsa. Biodentix Pro a adus in Romania implanturile dentare Neobiotech (IS-III Active (S-Narrow / Narrow; Regular; Wide / S-Wide); IS-II Active (Narrow; Regular; Wide / S-Wide); IT-III Active (Narrow; Regular; Wide) care s-au dovedit a fi extrem de utile in restaurari dentare, partiale sau complete.

Ceramica si zirconiul sunt materialele de baza ale implanturilor dentare de ultima generatie. Aceste materiale au sanse mai mari sa fie acceptate de organism dar asigura si un aspect estetic placut.

Ati auzit de telestomatologie? Consultatii la distanta

Consultatiile la distanta par a fi nepotrivite pentru stomatologie, insa cele mai recente experimente in acest sens, au demonstrat exact contrariul. Pacientul primeste un set de sfaturi si recomandari utile, in functie de situatia identificata de doctor. Ulterior se poate trece la o rezervare online a interventiei dentare.

Inteligenta artificiala si automatizarea datelor

Anul 2023 a intrat in istorie deoarece a marcat intrarea in scena mondiala a inteligentei artificiale. Aceasta poate fi utilizata si in domeniul stomatologiei. Ea poate ajuta in sortarea si analiza datelor medicale ale pacientilor. In acest mod, doctorul are la indemana date utile, necesare in dezvoltarea strategiei optime de vindecare a pacientului.

Ramane de vazut cum vor integra clinicile stomatologice din Romania inteligenta artificiala in activitatile zilnice. Totusi, un lucru este clar: inteligenta artificiala o sa deschida multe proiecte de dezvoltare. Se pare ca multe firme dezvolta software bazat pe inteligenta artificiala pentru diagnosticare si acces la tratamente eficiente.

Cum puteti integra noile tehnologii in clinica?

Evaluati necesitatile existente si vedeti cum noile tendinte in tehnologie pot fi de ajutor.

Aveti un buget disponibil pentru acces la tehnologii emergente? Puteti apela la solutii de finantare? Raspunsurile la aceste intrebari sunt importante. Ele pot influenta decizia de a investi mai departe.

Daca aveti nevoie de informatii despre cum sa adaugati tehnologie Neobiotech in clinica stomatologica pe care o conduceti, contactati-ne cu incredere:

Numar de telefon: 0720 019 639

Adresa de e-mail: [email protected]